Υλικά για 10 άτομα

  • 1 χοιρινό μπουτάκι, με το κόκαλο και την πέτσα, περίπου 2 κιλά
  • 4 σκελίδες σκόρδου

Για την επικάλυψη

  • 3 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανου, ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • ½ λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  2. Με ένα μαχαίρι σχίζουμε σε διάφορα σημεία το μπουτάκι και στις τομές βάζουμε λίγο πιπέρι, αλάτι και σκόρδο.
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και αλείφουμε το χοιρινό.
  4. Τυλίγουμε το μπουτάκι σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και το βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο, στους 170°C, για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά στους 200°C.
  7. Παίρνουμε όλα τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, τα περνάμε από ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, ώστε να βάλει ο καθένας όσο θέλει.

Tips

  • Για να ψηθεί ομοιόμορφα το μπουτάκι, πρέπει, όταν αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα, να το βάλουμε στη σχάρα και όχι μέσα στο ταψί.
  • Το ταψί είναι προτιμότερο να είναι μικρό, για να κρατήσει τους χυμούς του το κρέας.