Υλικά για 10 άτομα

  • 2 κιλά μοσχαράκι (χτένι ή ποντίκι), σε κομμάτια διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.
  • 2 κιλά πατάτες, μικρές, καθαρισμένες
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
  • 4 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη
  • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  3. Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα και τα ψήνουμε για 3,5 ώρες.
  4. Σερβίρουμε το μοσχαράκι χλιαρό.

Tip

Προαιρετικά, προσθέτουμε στη γάστρα 2 κ.σ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα.