Υλικά για 5-6 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο με χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες, χωρίς σπόρια, με τα υγρά τους
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα, μουσκεμένο σε λευκό κρασί και στραγγισμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Eκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
  2. Προσθέτουμε το ψωμί, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  3. Ζυμώνουμε καλά για αρκετή ώρα ώσπου να αφρατέψει το μείγμα. Την ώρα που ζυμώνουμε βρέχουμε δύο-τρεις φορές τα χέρια μας. Αν το μείγμα δείχνει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό, αλλά με προσοχή. Αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  5. Πλάθουμε 10-12 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε λαδωμένη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Tips

  • Αν κάνετε δίαιτα, συνοδεύστε τα με φρέσκα φασολάκια σαλάτα.
  • Μια πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και κάππαρη, άφθονο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο είναι η καλύτερη παρέα τους.