συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Κεμπάπ στη σχάρα

25/10/2012
προετοιμασία: 30ʹ αναμονή: 1 ώρα ψήσιμο: 20ʹ
Κεμπάπ στη σχάρα

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο, γλυκό ή μέτριο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. νερό 

Eκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με δύναμη και ένταση.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και να σπάσουν οι ίνες του κρέατος. Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να σφίξει.
  3. Αν έχουμε καλαμάκια για κεμπάπ, περνάμε στο καθένα λίγο-λίγο το μείγμα του κιμά, πλάθοντάς το ώστε να του δώσουμε ένα μακρόστενο σχήμα.
  4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Tips

  • Μία ψιλοκομμένη ντομάτα ή μία πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, επίσης ψιλοκομμένη, θα δώσει στο μείγμα του κιμά ωραία γεύση και θα τον κάνει ακόμη πιο αφράτο.
  • Κόψτε 2-3 ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις στο γκριλ μετά τα κεμπάπ, για περίπου 10 λεπτά. Τις σερβίρετε στο πλάι και τις πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι. 

Σχετικά Άρθρα

Λαχταριστά και εύκολα παϊδάκια της Τσικνοπέμπτης
" style="box-sizing: border-box; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; list-style: none; font...
Μοσχαράκι καπαμά με κάππαρη
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), σε μικρά κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια λευκά, ψιλοκομμένα 200 ml λ...
Μοσχάρι μπουργκινιόν
Υλικά για 10 άτομα 2 1/2 κιλά μοσχάρι (χτένι), σε μερίδες4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο3 κ.σ. βούτυρο1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο100 ml μπράντι750 ml...
Φιλέτο πιπεράτο
Υλικά για 10 άτομα 3 κιλά φιλέτο, μοσχαρίσιο ολόκληρο8 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη100 ml μπράντι8 κ.σ. βούτυρο6 κ.σ. πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρ...
Μοσχαράκι στη γάστρα
Υλικά για 10 άτομα 2 κιλά μοσχαράκι (χτένι ή ποντίκι), σε κομμάτια διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.2 κιλά πατάτες, μικρές, καθαρισμένες300 γρ. κ...
Σουτζουκάκια φούρνου
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά2 σκελίδες σκόρδου2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο1 κ.γ. κύμινο2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί1 φλ. λευκό ξηρό κρασίαλ...