Υλικά για 4 άτομα

  • 12 κοτολέτες (μπριζολάκια), αρνίσιες
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, τα φύλλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τα κοκαλάκια στις κοτολέτες ώστε να μη μείνει επάνω λίπος ή κρέας.
  2. Σε μια ξύλινη επιφάνεια χτυπάμε τα μπριζολάκια να ανοίξουν και να πλατύνουν.
  3. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  4. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές νερό σε ένα βαθύ πιάτο.
  6. Βάζουμε το αλεύρι και τη γαλέτα με το θυμάρι σε δύο άλλα πιάτα.
  7. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει.
  8. Παίρνουμε ένα-ένα τα μπριζολάκια, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι και από τις δύο πλευρές, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό, έπειτα από το αυγό και στο τέλος τα περνάμε από τη γαλέτα. Πιέζουμε τη γαλέτα να κολλήσει πάνω στα μπριζολάκια.
  9. Τα βάζουμε στο τηγάνι και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη.
  10. Τα σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, τηγανητές πατάτες ή με βραστά φασολάκια.

Tips

  • Λίγη καπνιστή πάπρικα ανακατεμένη με τη γαλέτα θα δώσει ωραία αρώματα στις κοτολέτες.
  • Αν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα, ανακατέψτε την πάπρικα με ανάμεικτα χοντροκομμένα πιπέρια.