Υλικά για 4 άτομα
- 1.200 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπουτάκι, σε μεγάλες μπουκιές
- 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά βραστά, σφιχτά, σε κομματάκια
- 150 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη, σε κυβάκια
- 1 κ.σ. θυμάρι, τριμμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το κατσικάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τα αυγά, τη φέτα, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, επειδή η φέτα είναι αλμυρή. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια.
- Απλώνουμε σταυρωτά 4 φύλλα λαδόκολλα και στο κέντρο βάζουμε το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά του.
- Κλείνουμε σε πολύ σφιχτό πακέτο και το βάζουμε σε ταψί που ίσα να το χωράει, με το άνοιγμα του χαρτιού προς τα κάτω.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ξεχνάμε για 1,5 ώρα.
- Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το πακέτο μας σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.
Tips
- Η κεφαλογραβιέρα και το κεφαλοτύρι μπορούν να αντικαταστήσουν τη φέτα.
- Προσθέστε 1 πράσινη πιπεριά γεμιστών, κομμένη σε λωρίδες, αν σας αρέσουν τα αρώματά της.