Υλικά για 4 άτομα

  • 1.200 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπουτάκι, σε μεγάλες μπουκιές
  • 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά βραστά, σφιχτά, σε κομματάκια
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη, σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι, τριμμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το κατσικάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τα αυγά, τη φέτα, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, επειδή η φέτα είναι αλμυρή. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια.
  3. Απλώνουμε σταυρωτά 4 φύλλα λαδόκολλα και στο κέντρο βάζουμε το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά του.
  4. Κλείνουμε σε πολύ σφιχτό πακέτο και το βάζουμε σε ταψί που ίσα να το χωράει, με το άνοιγμα του χαρτιού προς τα κάτω.
  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ξεχνάμε για 1,5 ώρα.
  6. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το πακέτο μας σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.

Tips

  • Η κεφαλογραβιέρα και το κεφαλοτύρι μπορούν να αντικαταστήσουν τη φέτα.
  • Προσθέστε 1 πράσινη πιπεριά γεμιστών, κομμένη σε λωρίδες, αν σας αρέσουν τα αρώματά της.