Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα
  • 100 ml (1/2 ποτήρι) κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. θυμάρι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού στο κρασί. Τη στύβουμε τόσο ώστε να κρατήσει λίγο κρασί.
  2. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τον κιμά και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για 10-15 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να σπάσουν οι ίνες του κρέατος.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  5. Πλάθουμε μπιφτέκια πλατιά και όχι πολύ χοντρά.
  6. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί, την περνάμε με λάδι και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια.
  7. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο ψημένο θέλετε το κρέας. Αν το επιθυμείτε πιο ροζ, μειώστε το χρόνο, διαφορετικά αυξήστε τον.

Tips

  • Στο μείγμα του κιμά μπορείτε να προσθέσετε τα μπαχαρικά που προτιμάτε, όπως πάπρικα, κάποιο μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή άλλο. Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε το μοσχοσίταρο (τσιμένι) που τους πάει πολύ.
  • Τα μπιφτέκια γίνονται ωραιότατα και στο τηγάνι με λάδι (πιο βαριά) ή χωρίς, αν είναι αντικολλητικό.