Υλικά για 6 άτομα

  • 750 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο ή βοδινό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μόνο την ψίχα, μουλιασμένο και στυμμένο
  • 2 αυγά
  • 3 αυγά βραστά, σφιχτά
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη, τριμμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε τα ωμά αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το δυόσμο, τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά για 10-15 λεπτά, μέχρι να σπάσουν οι ίνες του κρέατος και να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τον κιμά σε παραλληλόγραμμο. Βάζουμε σε σειρά στο κέντρο τα βραστά αυγά και κλείνουμε τον κιμά σε ρολό, καλά, ώστε να μην ανοίξει. Η ένωση δεν θα πρέπει καν να διακρίνεται.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  5. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τον κιμά, με την ένωση προς τα κάτω, και το βάζουμε στο ταψί.
  6. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Tips

  • Το ρολό ταιριάζει πολύ με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με δυόσμο.
  • Στο ταψί μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες, με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και νερό. Πιθανόν να χρειαστούν περισσότερη ώρα από το ρολό, το οποίο μόλις βγάλετε από το ταψί το διατηρείτε ζεστό.