Υλικά για 6 άτομα
- 750 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο ή βοδινό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μόνο την ψίχα, μουλιασμένο και στυμμένο
- 2 αυγά
- 3 αυγά βραστά, σφιχτά
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη, τριμμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε τα ωμά αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το δυόσμο, τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά τον κιμά για 10-15 λεπτά, μέχρι να σπάσουν οι ίνες του κρέατος και να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τον κιμά σε παραλληλόγραμμο. Βάζουμε σε σειρά στο κέντρο τα βραστά αυγά και κλείνουμε τον κιμά σε ρολό, καλά, ώστε να μην ανοίξει. Η ένωση δεν θα πρέπει καν να διακρίνεται.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τον κιμά, με την ένωση προς τα κάτω, και το βάζουμε στο ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Tips
- Το ρολό ταιριάζει πολύ με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με δυόσμο.
- Στο ταψί μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες, με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και νερό. Πιθανόν να χρειαστούν περισσότερη ώρα από το ρολό, το οποίο μόλις βγάλετε από το ταψί το διατηρείτε ζεστό.