Τι είναι το Mac and Cheese; Μακαρόνια με τυρί στον φούρνο, στην πιο λαχταριστή εκδοχή που έχετε δοκιμάσει! Πρόκειται για ένα πιάτο που συχνά βλέπουμε στις ταινίες μια που οι Αμερικάνοι το λατρεύουν, όπως βέβαια και τα παιδιά! Είναι μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή, με κοφτό μακαρονάκι που ρουφάει τη γρήγορη μπεσαμέλ και τα λιωμένα τυριά όσο σιγοψήνεται μαγικά.

Υλικά

1 πακέτο (500 γραμμάρια) κοφτό μακαρόνι ή κοραλάκι (ζυμαρικό με τρύπα) 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα ή ανάμεικτη γραβιέρα με τσένταρ 1/3 φλιτζάνι τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί (ψίχουλα) 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα Για τη γρήγορη μπεσαμέλ χωρίς αυγά 1 ½ λίτρο γάλα (φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου) 6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ γεμάτες 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 πρέζες μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κλασική αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6′-7′. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή λίγο ελαιολαδο και ανακατεύουμε να λαδωθούν τα μακαρόνια. Για τη γρήγορη μπεσαμέλ, βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα.  Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει το κορν φλάουρ.  Αφήνουμε τη μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο επιπλέον. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να λιώσει. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί με τη μπεσαμέλ.  Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ψίχουλα, την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του mac and cheese. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 35′ να ροδίσει η επιφάνεια .Σερβίρουμε τα mac and cheese με κουτάλα ζεστά.

.