Υλικά 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι 150 ml βούτυρο αγελάδος 200 γρ. γραβιέρα αλμυρή 200 γρ. τσένταρ κομμένο σε κύβους Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Βάζετε τη γραβιέρα, το πιπέρι και το βούτυρο και ανακατεύετε. Σε ένα ταψί στρωμένο με βούτυρο ρίχνετε μία στρώση από το μακαρονάκι. Ρίχνετε από πάνω τους μισούς κύβους τσένταρ . Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη γραβιέρα, μία τελευταία στρώση μακαρονάκι. Από πάνω βάζετε ότι τυρί έχει περισσέψει από τα υλικά. Ψήνετε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά περίπου.