Υλικά για 10 άτομα

  • 1 κιλό ρύζι μπασμάτι
  • 10 ίνες κρόκο Κοζάνης
  • 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σπόρους κακουλέ (καρδάμωμο)
  • 4 καρότα, τριμμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδα, ξανθιά
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο μαζί με τον κακουλέ (σπασμένο στο γουδί), τον κρόκο Κοζάνης, τα καρότα και τις σταφίδες για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρουμε αν θέλουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο κόλιαντρο, ή μαϊντανό.

Tip

Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο ρύζι 100 γρ. ξηρούς καρπούς, χοντροσπασμένους, και αντικαθιστούμε τις σταφίδες με χουρμάδες, ψιλοκομμένους.