Υλικά για 4 μερίδες 1/2 κιλό μακαρόνια (πένες ή ριγκατόνι) 1 γλυκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο 2 κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα Αλάτι και πιπέρι 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ή φέτα ή μοτσαρέλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδα 1 1/2 φλιτζάνι τοματίνια, κομμένα στη μέση 1/3 φλιτζάνι τυρί για μακαρόνια, π.χ. πεκορίνο 1/2 φλιτζάνι βασιλικό Εκτέλεση 1. Γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό και αλάτι. Φτάστε το σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 2. Σουρώστε τα μακαρόνια και αφήστε τα διατηρώντας τα 3/4 του νερού. 3. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. 4. Προσθέστε το κολοκύθι και τα τοματίνια και μαγειρέψτε μέχρι να τηγανιστούν και αυτά για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο. 5. Προσθέστε το νερό που είχατε φυλάξει και ανακατέψτε καλά ώστε να σκεπάσει όλα τα υλικά. Μετά ρίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Ρίξτε το τυρί για μακαρόνια και ανακατέψτε πάλι. 6. Πασπαλίστε τη ρικότα και το βασιλικό πάνω από τα μακαρόνια και σερβίρετε!