Υλικά για 4 μερίδες 400 γρ. ρύζι αρμπόριο 2 αχλάδια κάιζερ καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 200 γρ. gorgonzola 3 κουταλιές μαργαρίνη 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώστε τη μαργαρίνη και σοτάρετε ελαφρά τα αχλάδια. Αφαιρέστε τα προσεκτικά από το τηγάνι και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Ρίξτε στο τηγάνι το ρύζι και σοτάρετέ το για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Ξαναβάλτε το 1 αχλάδι στο τηγάνι και ρίξτε κουτάλα-κουτάλα μέσα στο ρύζι τον ζωμό λαχανικών, ο οποίος πρέπει να είναι βραστός. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Πέντε λεπτά προτού τελειώσει το βράσιμο, ρίξτε τη gorgonzola, την παρμεζάνα και το άλλο αχλάδι ανακατεύοντας. Μετά από 20-25 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέσατε το ρύζι, το ριζότο είναι έτοιμο. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Ριζότο με αχλάδι και τυρί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι Παραδοσιακός μπακαλιάρος για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Smoothie ανανά Φτιάξτε αυτό το smoothie μετά τη γυμναστική σας, για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει, με την αντιφλεγμονώδη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταραμοσαλάτες για όλα τα γούστα Aπό τους πιο εμβληματικούς και λατρεμένους ελληνικούς μεζέδες είναι η ταραμοσαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ