Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 200 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά, δουλεύοντας καλά με τα χέρια.
  3. Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  5. Μόλις ροδίσουν, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τips

  • Οι ρυζοκεφτέδες είναι μια καλή λύση για να αξιοποιήσουμε ένα ρύζι ή ένα ριζότο που περίσσεψε από την προηγουμένη.
  • Προσθέστε στο μείγμα 250 γρ. σοταρισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι ή σέσκουλο, αφού τα στραγγίξετε καλά. Τους ταιριάζει πολύ.