συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Φαρφάλες με κοτόπουλο και δενδρολίβανο

προετοιμασία: 10ʹ  μαγείρεμα: 30ʹ
Φαρφάλες με κοτόπουλο και δενδρολίβανο

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανου φρέσκου, ψιλοκομμένο ή 1/2 κ.γ. ξερό, τριμμένο
  • 4 κ.σ. γλυκό μοσχάτο κρασί
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε τις φαρφάλες προσεκτικά με το κοτόπουλο.

Tips

  • Αντί για φαρφάλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό μάς αρέσει.
  • Αυτό το φαγητό είναι ακόμη πιο νόστιμο την επομένη και τρώγεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικά Άρθρα

Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο
Υλικά για 4-5 άτομα 1 κοτόπουλο (περίπου 1 1/2 κιλό), σε μερίδες1 κιλό κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα200 ml λευκό ξηρό κρασί1 κιλό ντομάτες ...
Τα πιο νόστιμα λαζάνια φούρνου
Είναι τα πιο νόστιμα λαζάνια φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ!  Υλικά15 φύλλα λαζάνιαΓια την σάλτσα ντομάτας250 gr. ντομ...
Macaroni & Cheese: Λαχταριστά μακαρόνια με τυρί στο φούρνο
Τι είναι το Mac and Cheese; Μακαρόνια με τυρί στον φούρνο, στην πιο λαχταριστή εκδοχή που έχετε δοκιμάσει!Πρόκειται για ένα πιάτο που συχνά ...
Mπουτάκια κοτόπουλου παναρισμένα σε κορν φλέικς
Αυτή είναι μια από τις πολλές υπέροχες συνταγές που θα βρείτε στο νέο περιοδικό Γευσιγνώστης!Από αυτή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και κάθε μήνα...
Τα κεφτεδάκια του Τζέιμι Όλιβερ
Αν και καμιά συνταγή δε συναγωνίζεται τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, αυτή η εκδοχή του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, είναι εξίσου πεντανόστιμη!Υλι...
Κοτόσουπα: Εύκολη, νόστιμη και δυναμωτική
Η θερμοκρασία πέφτει και η αγαπημένη σε όλους κοτόσουπα, ξαναμπαίνει στο μενού της εβδομάδας. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και το αποτέλε...
comments powered by Disqus