Υλικά για 4 άτομα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
- 5-6 κολοκυθάκια, μέτρια
- 2 κ.σ. μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
- 16 κανελόνια
- 4-5 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, ή 1 κουτί κονκασέ
- 7-8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
- Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα λαχανικών και τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Τα περιχύνουμε με την ντομάτα, το κρασί, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, επειδή τα τυριά είναι αλμυρά, και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.
Tips
- Αντί για φέτα, χρησιμοποιήστε ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
- Λίγη καπνιστή πάπρικα πάνω στο τριμμένο τυρί θα δώσει ωραία αρώματα στο φαγητό.