Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο σπαγκέτι
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • φλούδες παρμεζάνας, ή από κεφαλοτύρι, για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια με το σκόρδο και το αλατοπίπερο για 4 λεπτά.
  3. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Σερβίρουμε με τις φλούδες του τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Για περισσότερο άρωμα, βάζουμε φρέσκια ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, ξερό ή φρέσκο, και φρέσκο φασκόμηλο.