Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο σπαγκέτι
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- φλούδες παρμεζάνας, ή από κεφαλοτύρι, για το σερβίρισμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια με το σκόρδο και το αλατοπίπερο για 4 λεπτά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με τις φλούδες του τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Για περισσότερο άρωμα, βάζουμε φρέσκια ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, ξερό ή φρέσκο, και φρέσκο φασκόμηλο.