Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο σπαγκέτι
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 8 αυγά, χτυπημένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- 1 φλ. κάππαρη και ελιές, ψιλοκομμένες
- παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την αντζούγια.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά και την απλώνουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι ώσπου να κοκκινίσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα, πιέζοντας συνέχεια, ώσπου να γίνει το μείγμα ένα ομοιόμορφο τρίμμα. Τέλος, βάζουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
- Βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente, και τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε τα καυτά σπαγκέτι στη σάλτσα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με την κάππαρη και τις ελιές και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
Κεφαλοτύρι ή ακόμη και ένα καπνιστό τυρί, όπως το μετσοβόνε, είναι εξίσου κατάλληλα αντί για παρμεζάνα.