συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Αφράτη σφολιάτα με αυγά, μπέικον και κασέρι

17/05/2018
Αφράτη σφολιάτα με αυγά, μπέικον και κασέρι

Μια χορταστική συνταγή, ιδανική για πρωινό, δεκατιανό ή μεσημεριανό γεύμα. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!

Υλικά

6 αυγά
1 φύλλο σφολιάτα
10 φέτες μπέικον (ή όποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)
200 γραμ. κασέρι τριμμένο
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 πολύ λεπτοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
2 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

-Στρώστε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα. Απλώστε ένα φύλλο σφολιάτας επάνω της. Κόψτε σαν κορνίζα γύρω από κάθε  φύλλο μία λωρίδα 2 εκ.

-Χτυπήστε το αυγό και αλείψτε με αυτό όλη την επιφάνεια. Κολλήστε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψατε, έτσι ώστε να σχηματίσετε μια θήκη.

-Πασπαλίστε με την παρμεζάνα.

-Τρυπήστε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και χαράξτε με ένα μαχαίρι γραμμές στην μπορντούρα . Αλείψτε την μπορντούρα με αυγό.

-Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC-220ºC στον αέρα για 12′-15΄, μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ψηθεί το αυγό με το τυρί με αποτέλεσμα να αδιαβροχοποιηθεί η σφολιάτα και να παραμείνει τραγανή. Βγάλτε την από το φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180ºC.

-Στο αυγό που περισσεύει προσθέστε την κρέμα, το αλατοπίπερο και το κασέρι. Ανακατέψτε τα και ρίξτε τα πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα. Απλώστε σε μια στρώση, αν θέλετε, το πολύ λεπτοκομμένο κρεμμύδι.

-Κάντε έξι φωλιές με ψιλοκομμένο μπέικον, αφήνοντας κενό στη μέση και ρίξτε προσεκτικά, ώστε να μη σπάσει, από ένα ολόκληρο αβγό. Σκοπός είναι να μείνει το αυγό μάτι.

-Ψήστε για περίπου 20′ ακόμα για να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ψηθεί η κρέμα τυριού με το μπέικον. Τέλος, πασπαλίστε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Καλή σας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα

Τυρόπιτα στο τηγάνι
Υλικά για 4 άτομα12 φύλλα κρούστας400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένοΑλάτι, πιπέρι4 κ.σ. βούτυρο...
Πίτσα με κρεμμύδια
Υλικά για 4-5 άτοµαΓια τη ζύµη300 γρ. αλεύρι, µαλακό100 ml έ.π. ελαιόλαδο150 ml γάλα30 γρ. µαγιά, νωπή1 κ.γ. αλάτιΓια τη γέµιση2 ξερά κρεµµύ...
Αλμυρά μπισκότα με τυρί
Υλικά για 30 μπισκότα100 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.340 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή τσένταρ, ή άλλο κίτρινο αλμυρό τυρί200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόν...
Pancakes με γέμιση μύρτιλο
Θα γίνει το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων!Υλικά1 φλ. αλεύρι1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 κ.γ. ζάχαρη1 χτυπημένο αυγό1/2 κ.γ. βανίλια1/2 φλ....
Εύκολη συνταγή για μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ.500 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, τριμμένη με το χέρι2-3 κ.σ. ξινομυζήθρα2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χ...
Εύκολη συνταγή για πατατόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά για 15 μερίδες1 ποτήρι ηλιέλαιο1 1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ αραιωμένο400 γρ. φέτα θρυμματισμένη2 αυγά1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ4 πατάτες&nbs...