Η πίτσα α λα ελληνικά. Πιο υγιεινή δεν γίνεται. Το μυστικό της κρύβεται στο καλό ψήσιμο της ζύμης. Υλικά (για ένα ταψί 38 εκ.) Για τη ζύμη ½ κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 10 γρ. μαγιά, νωπή ή 1 φακελάκι ξερή 1 φλ. χλιαρό νερό λίγο αλάτι Για τη γέμιση 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 1/2φλ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό – στην περίπτωση της νωπής μαγιάς. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερή μαγιά, θα την ανακατέψουμε απλά με το αλεύρι. Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και ανοίγουμε στη μέση μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά με το νερό σιγά σιγά και προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, πιέζοντάς τη με τα δάχτυλά μας για να πιάσει γύρω γύρω όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε πάνω στη ζύμη τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε την λαδένια με μπόλικο ελαιόλαδο και την ψήνουμε τη για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Η ελληνική εκδοχή της πίτσας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα Σερβίρετε αυτή την αλμυρή τάρτα για δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα ή ως ορεκτικό στο δείπνο σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Super berry smoothie με βρώμη Βάλτε τα αγαπημένα σας μούρα στο smoothie σας για να το κάνετε πιο υγιεινό και βρώμη για να γίνει... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σολομό Αυτά τα superfood scrambled eggs είναι μια γευστική και χορταστική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντοματοχυμός Το αγαπημένο μας φρούτο (για άλλους λαχανικό) περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα Το σπετσερικό είναι κερκυραϊκό μείγμα μπαχαρικών, που βρίσκουμε έτοιμο σε μπαχαράδικα ή το φτιάχνουμε αναμειγνύοντας από ¼ κ.γ. από... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ