Υλικά για 6 άτομα

  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 3 φλ. γάλα
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι. Υπομονετικά και σε δυνατή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να μειωθεί στο 1/3 ο όγκος τους και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αυγά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Tips

  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα πικάντικο κίτρινο τυρί, τριμμένο.
  • Αντί για δυόσμο, μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.