Υλικά για 6 άτομα

  • 1 1/2 κιλό σάρκα κίτρινης κολοκύθας
  • 2 κ.σ. + 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 φλ. πολέντα (ψημένο καλαμποκάλευρο, υπάρχει συσκευασμένη στα σουπερμάρκετ)
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και τη σοτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να μαλακώσει, να λιώσει και να απορροφήσει τα υγρά της.
  2. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει σε μια λεκάνη.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  4. Προσθέτουμε στην κολοκύθα το τυρί, τα αυγά, το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τη σόδα, το μαϊντανό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, βάζουμε και την πολέντα και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα το χυλό, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

Tip

Αυτή η πίτα γίνεται και με καλαμποκάλευρο, αλλά η πολέντα –που είναι ψημένο καλαμποκάλευρο– την κάνει πιο νόστιμη και τραγανή, χωρίς γεύση αλευριού.