Υλικά για 6 άτομα
- 1 1/2 κιλό σάρκα κίτρινης κολοκύθας
- 2 κ.σ. + 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 4 αυγά
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 φλ. πολέντα (ψημένο καλαμποκάλευρο, υπάρχει συσκευασμένη στα σουπερμάρκετ)
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και τη σοτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να μαλακώσει, να λιώσει και να απορροφήσει τα υγρά της.
- Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει σε μια λεκάνη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προσθέτουμε στην κολοκύθα το τυρί, τα αυγά, το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τη σόδα, το μαϊντανό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, βάζουμε και την πολέντα και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα το χυλό, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
Tip
Αυτή η πίτα γίνεται και με καλαμποκάλευρο, αλλά η πολέντα –που είναι ψημένο καλαμποκάλευρο– την κάνει πιο νόστιμη και τραγανή, χωρίς γεύση αλευριού.