Υλικά για 6 άτομα

  • 2 φλ. ελιές θρούμπες
  • 1/2 φλ. + 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στα δύο.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  4. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και το νερό μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμύδια και τη ρίγανη.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα το χυλό.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Tip

Αν αντικαταστήσουμε τις ελιές με φέτα, θα φτιάξουμε ένα νοστιμότατο τυρόψωμο.