Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι
  • 100 γρ. ροκφόρ, θρυμματισμένο
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • ελαιόλαδο για το ταψί και το τελείωμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μαργαρίνη, που πρέπει να είναι πολύ μαλακή, σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στους 200°C μέχρι να ροδίσει.

Tip

Αν ψήσουμε την πίτα σε μεγάλο ταψί, θα μας βγει λεπτή, σαν πίτσα. Σε αυτή την περίπτωση, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε απλώνοντας πάνω τους φύλλα ρόκας, ελαιόλαδο και ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Ένα ωραιότατο και εύκολο πρώτο πιάτο για δείπνο με φίλους.