Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φέτα πικάντικη, τριμμένη
  • 1 1/2 ποτήρι κασέρι, τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου ή ξερό δυόσμο, τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • σουσάμι για την κρούστα
  • 1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλάκια στο μέγεθος που μας αρέσει και τα τοποθετούμε στο ρηχό ταψί του φούρνου που θα στρώσουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
  4. Με ένα πινελάκι τα περνάμε με το μείγμα του αυγού και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Tip

Είναι ιδανικά για μπουφέ και μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο ζαμπόν και όποιο μυρωδικό θέλουμε, όπως φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο ή γλυκιά πάπρικα.