Υλικά για 6 άτομα

  • 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λίπος του.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, με το αλάτι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, αποκτώντας ένα καφετί χρώμα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  4. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον και τα κρεμμύδια.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

tip

Αντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε σύγκλινο, απάκι ή λούτζα.