Υλικά
1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700 γρ. 6 μελιτζάνες τσακώνικες 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250 γρ. κιμά χοιρινό 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί 1 μικρή συσκευασία ντομάτα κονκασέ 250 γρ. Λίγο μοσχοκάρυδο Λίγο μπαχάρι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/5 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Αλάτι & πιπέρι 1/5 ποτηράκι κρασιού γάλα, για άλειμμα
Εκτέλεση
–  Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ., τις αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε, και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε από το γκριλ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
–  Ρίχνουμε 1/5 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια πλατιά και σχετικά ρηχή κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να σοταριστεί καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί.
–  Το αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα (δηλαδή την ντομάτα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι).
–  Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει στεγνός.
–  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
–  Αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο.
–  Βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα ανοίγουμε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, για να μη χάσουν την υγρασία τους. Απλώνουμε στη βάση του ταψιού τα 4 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα με το πινέλο.
–  Καλύπτουμε με μία στρώση μελιτζάνες (βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά). Από πάνω ρίχνουμε τη φέτα, φροντίζοντας να πάει παντού, και στο τέλος τον κιμά.
–  Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε καλά ένα-ένα. Το τελευταίο φύλλο το αλείφουμε με το γάλα.
–  Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι κάτω.
–  Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180° C, έως ότου ροδίσει καλά. Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μια υπέροχη πίτα με χωριάτικο φύλλο