Υλικά Για τη ζύμη 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φακελάκι μαγιά 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό Για την πίτσα 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές 3 ξερά κρεμμύδια 2 χρωματιστές πιπεριές 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ρίγανη λίγες ψιλοκομμένες ελιές αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα. Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα Φωτογραφία: http://www.annies-eats.com/2013/08/27/pizza-margherita-fancified/
Η πιο λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα!
Είναι μια πίτσα εύκολη, οικονομική και κυρίως σπιτική. Και αν και νηστίσιμη συνταγή είναι πεντανόστιμη. και πολύ… μα πολύ ελαφριά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα, γεμάτη από βιταμίνες αλλά και με υπέροχη γεύση, είναι μία πολύ καλή ιδέα για ένα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ