Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 70-80 γρ. λευκό ταραμά
  • 220 ml σόδα (αναψυκτικό)
  • περίπου 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, πετώντας τα κοτσάνια.
  2. Ψιλοκόβουμε στο multi το κρεμμύδι, χωρίς να γίνει αλοιφή.
  3. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τη σόδα και τον ταραμά, και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, χτυπώντας με τον αυγοδάρτη ώσπου να σχηματιστεί ένας χυλός παχύρρευστος, ούτε πολύ πηχτός αλλά ούτε υδαρής.
  5. Αλατίζουμε με πολλή προσοχή, έως καθόλου, λόγω ταραμά, και προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο βάζουμε άφθονο λάδι να ζεσταθεί. Μόλις κάψει, ρίχνουμε με κουτάλα της σούπας 1 κουταλιά από το χυλό μας, ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι.
  7. Αφού ροδίσει από τη μία πλευρά, τη γυρνάμε από την άλλη με φαρδιά σπάτουλα, την αφήνουμε 2-3 λεπτά και τη μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Tip

  • Το μείγμα μοιάζει με αυτό της κρέπας. Αν αντικαταστήσουμε με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το ρίξουμε κουταλιά-κουταλιά στο λάδι, θα έχουμε ωραίες τηγανίτες, αφράτες και τραγανές.