Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 70-80 γρ. λευκό ταραμά
- 220 ml σόδα (αναψυκτικό)
- περίπου 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, πετώντας τα κοτσάνια.
- Ψιλοκόβουμε στο multi το κρεμμύδι, χωρίς να γίνει αλοιφή.
- Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τη σόδα και τον ταραμά, και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, χτυπώντας με τον αυγοδάρτη ώσπου να σχηματιστεί ένας χυλός παχύρρευστος, ούτε πολύ πηχτός αλλά ούτε υδαρής.
- Αλατίζουμε με πολλή προσοχή, έως καθόλου, λόγω ταραμά, και προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο βάζουμε άφθονο λάδι να ζεσταθεί. Μόλις κάψει, ρίχνουμε με κουτάλα της σούπας 1 κουταλιά από το χυλό μας, ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι.
- Αφού ροδίσει από τη μία πλευρά, τη γυρνάμε από την άλλη με φαρδιά σπάτουλα, την αφήνουμε 2-3 λεπτά και τη μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Tip
- Το μείγμα μοιάζει με αυτό της κρέπας. Αν αντικαταστήσουμε με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το ρίξουμε κουταλιά-κουταλιά στο λάδι, θα έχουμε ωραίες τηγανίτες, αφράτες και τραγανές.