Υλικά Μια συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη  1 κιλό φρέσκο σπανάκι  3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 250 γρ. τυρί φέτα Λίγο τριμμένο τυρί (προαιρετικό) Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά  Ξετυλίγουμε τα χωριάτικα φύλλα, τα απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε με μία καθαρή, υγρή πετσέτα για να διατηρείται η υγρασία τους Πλένουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες και τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές φέτες Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τρίβουμε ελαφρώς το σπανάκι με τα χέρια για να βγάλει τα υγρά του Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα της γέμισης Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα φύλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι όλες τις επιφάνειες. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο και το τρίτο φύλο, και προσεκτικά μοιράζουμε τη γέμιση, φτιάχνοντας τις 4 πρώτες σπανακόπιτες  Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα και φτιάχνουμε άλλες 4  Κλείνουμε τα φύλλα σε σχήμα φάκελου (προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί) και ψήνουμε τις 8 σπανακόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 °C.  Μπείτε εδώ, για περισσότερες μοναδικές συνταγές με Χρυσή Ζύμη.

«Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!»