συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Εύκολο και λαχταριστό μιλφέιγ

01/12/2016

Εύκολο και λαχταριστό μιλφέιγ


Υλικά

1 φύλλο Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη 
1 λίτρο γάλα
1 & 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 & 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
1 βανίλια
4 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
 

Βγάζουμε τη σφολιάτα βουτύρου από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα

Με ένα πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220º C, στον αέρα, για 10 λεπτά

Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας

Πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170º C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά

Την αφήνουμε να κρυώσει

Βάζουμε το μισό από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη βανίλια

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός

Λίγο-λίγο, και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα

Μόλις δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά

Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει, όσο είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα

Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά

Χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος

Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας (να ενωθούν) απαλά με σπάτουλα

Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα βουτύρου σε 3 ίσα μέρη

Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το μισό της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο φύλλο, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, και τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας βουτύρου

Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.


«Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!»




Σχετικά Άρθρα

Τυρόπιτα στο τηγάνι
Υλικά για 4 άτομα12 φύλλα κρούστας400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένοΑλάτι, πιπέρι4 κ.σ. βούτυρο...
Πίτσα με κρεμμύδια
Υλικά για 4-5 άτοµαΓια τη ζύµη300 γρ. αλεύρι, µαλακό100 ml έ.π. ελαιόλαδο150 ml γάλα30 γρ. µαγιά, νωπή1 κ.γ. αλάτιΓια τη γέµιση2 ξερά κρεµµύ...
Αλμυρά μπισκότα με τυρί
Υλικά για 30 μπισκότα100 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.340 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή τσένταρ, ή άλλο κίτρινο αλμυρό τυρί200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόν...
Pancakes με γέμιση μύρτιλο
Θα γίνει το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων!Υλικά1 φλ. αλεύρι1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 κ.γ. ζάχαρη1 χτυπημένο αυγό1/2 κ.γ. βανίλια1/2 φλ....
Εύκολη συνταγή για μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ.500 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, τριμμένη με το χέρι2-3 κ.σ. ξινομυζήθρα2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χ...
Εύκολη συνταγή για πατατόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά για 15 μερίδες1 ποτήρι ηλιέλαιο1 1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ αραιωμένο400 γρ. φέτα θρυμματισμένη2 αυγά1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ4 πατάτες&nbs...