συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Εύκολο και λαχταριστό μιλφέιγ


Εύκολο και λαχταριστό μιλφέιγ


Υλικά

1 φύλλο Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη 
1 λίτρο γάλα
1 & 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 & 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
1 βανίλια
4 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
 

Βγάζουμε τη σφολιάτα βουτύρου από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα

Με ένα πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220º C, στον αέρα, για 10 λεπτά

Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας

Πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170º C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά

Την αφήνουμε να κρυώσει

Βάζουμε το μισό από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη βανίλια

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός

Λίγο-λίγο, και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα

Μόλις δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά

Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει, όσο είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα

Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά

Χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος

Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας (να ενωθούν) απαλά με σπάτουλα

Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα βουτύρου σε 3 ίσα μέρη

Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το μισό της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο φύλλο, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, και τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας βουτύρου

Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.


«Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!»




Σχετικά Άρθρα

Εύκολη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο σε 10
Μια λαχταριστή και κυρίως εύκολη μανιταρόπιτα που θα φτιάξετε σε 10 λεπτά. Μια συνταγή πεντανόστιμη και κυρίως με ελάχιστες θερμίδες.Υλικά30...
Η πιο εύκολη χριστουγεννιάτικη κιμαδόπιτα
Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη τραγανή και ζουμερή χριστουγεννιάτικη κιμαδόπιτα που θα απογειώσει το γιορτινό σας τραπέζι. Υλικά2 έτοι...
Πίτα με σπανάκι Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σας προτείνουμε μια πρωτότυπη, εύκολη και νόστιμη συνταγή με σπανάκι που θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμ...
Εύκολη πίτσα πεπερόνι σε 10
Η πιο εύκολη και λαχταριστή πίτσα πεπερόνι. Μια σπιτική και εύκολη συνταγή για τις δύσκολες ώρες!  Υλικά1 συσκευασία ζύμη για πίτσ...
Εύκολο κέικ σπανάκι σε 5 λεπτά!
Ένα πεντανόστιμο αλλά και πολύ εύκολο κέικ με σπανάκι, χωρίς ζύμη και φύλλο που θα το φτιάξετε σε μια απλή φόρμα. Υλικά250 γραμμάρια αλ...
Η πιο εύκολη πίτσα με ψωμί του τοστ!
Σας ζήτησαν τα παιδιά πίτσα για βραδινό; Να, μια γρήγορη, εύκολη αλλά και οικονομική συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πίτσα σε 5 ...