Υλικά για 10 άτομα

  • 1 μικρό λάχανο, άσπρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό λάχανο, κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • 6 καρότα, τριμμένα
  • 4 αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. σταφίδες, μαύρες
  • 200 γρ. ποπκόρν
  • 200 γρ. σαλάμι, πικάντικο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ

  • 12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. blue cheese
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ποπκόρν και το σαλάμι.
  2. Ψήνουμε το σαλάμι στον φούρνο για 10 λεπτά. Οταν είναι έτοιμο, το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη σαλάτα.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  4. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε το ποπκόρν και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα ψιλοκομμένο σέλερι και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και να τη συνοδεύσουμε με φρυγανισμένο ψωμί.