Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες, μικρές, βιολογικές
  • 200 γρ. στρογγυλά φασολάκια
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με άρωμα εστραγκόναλάτι

Εκτέλεση

  1. Διαλέγουμε πατάτες ίδιου μεγέθους, τις πλένουμε καλά, τις βάζουμε σε μία στρώση σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με αλάτι και τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζει και τις αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιουν το νερό.
  2. Τρυπάμε μία πατάτα για να δοκιμάσουμε αν έχουν βράσει, τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε.
  3. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Βάζουμε τα φασολάκια μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μπούκοβο.
  5. Ανακατεύουμε με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Tips

  • Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
  • Mπορούμε να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα από πριν αλλά να μην τη βάλουμε στο ψυγείο, διότι τρώγεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.