συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Σαλάτα με ψητό ταλαγάνι και λουκάνικο

24/10/2012
προετοιμασία: 15ʹ μαγείρεμα: 10ʹ
Σαλάτα με ψητό ταλαγάνι και λουκάνικο

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 γαλλικές σαλάτες
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 1 μικρό ραντίτσιο
  • 1 κινέζικο λάχανο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • χυμό από 2 λεμόνια, ακέρωτα
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 250 γρ. τυρί ταλαγάνι, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε καλά τα σαλατικά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  3. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λουκάνικο, το βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο, τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
  5. Περιμένουμε να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μέλι.
  6. Ανακατεύουμε καλά για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
  8. Λίγο προτού σερβίρουμε, βάζουμε από πάνω το ταλαγάνι που έχουμε ψήσει στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα, στους 180°C, για 6 λεπτά.


Tip

Αν ετοιμάσουμε νωρίτερα το μείγμα στο τηγάνι και σφίξουν τα υλικά όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, τα ζεσταίνουμε με 2 κ.σ. λευκό κρασί σε ένα μικρό τηγάνι για 2 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Πρωτότυπη σαλάτα με αγγούρι και κόλιανδρο
Υλικά για 5-6 μερίδες1 πιπεριά χαλαπένιο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες3 κουταλιές της σούπας χυμό μοσχολέμονο1/4 κουταλάκια του γλυκού κόκκ...
Σαλάτα με μπρόκολο, μήλο και σάλτσα γιαουρτιού
Ιδανική επιλογή για όσες κάνουν δίαιτα!Υλικά4 φλ. φρέσκο μπρόκολο2 μεγάλα μήλα, κομμένα1/2 φλ. καρότο, τριμμένο1/4 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο...
Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρι, σταφύλι και αβοκάντο
Υλικά για 4-6 μερίδες158 θερμίδες2 μεγάλα αγγούρια, ξεφλουδισμένα ή μη1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτιαΠερίπου 30 ρώγες σταφυλιού, κομμέν...
Σαλάτα με πένες και προσούτο
Υλικά500 γρ. πένεςΠροσούτο, 5 φέτες1 ματσάκι ρόκα1 κεφαλάκι φρέσκια μοτσαρέλα 4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο8 κ.σ. ελαιόλαδοΑλάτιΕκτέλεση1. Βράσ...
Σαλάτα με πεπόνι, φέτα και μέντα
Υλικά2 πεπόνια1/2 δέσμη φρέσκια μέντα110 γρ. φέταΕκτέλεσηΚόψτε τα πεπόνια σε κομμάτια και ξεφλουδίστε τα. Πλύνετε τη μέντα και κόψτε τη σε μ...
Σαλάτα με αβοκάντο και αυγό
Ιδανική προσθήκη στο σάντουιτς!Υλικά7-8 σφιχτά αυγά1/4 φλ. μαγιονέζα1 κ.γ. χυμό λεμονιού2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο1 κ.γ. αλάτιΠιπέρι1/2 κ...