Υλικά για 6 άτομα

  • 2 γαλλικές σαλάτες
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 1 μικρό ραντίτσιο
  • 1 κινέζικο λάχανο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • χυμό από 2 λεμόνια, ακέρωτα
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 250 γρ. τυρί ταλαγάνι, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε καλά τα σαλατικά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  3. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λουκάνικο, το βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο, τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
  5. Περιμένουμε να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μέλι.
  6. Ανακατεύουμε καλά για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
  8. Λίγο προτού σερβίρουμε, βάζουμε από πάνω το ταλαγάνι που έχουμε ψήσει στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα, στους 180°C, για 6 λεπτά.

Tip

Αν ετοιμάσουμε νωρίτερα το μείγμα στο τηγάνι και σφίξουν τα υλικά όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, τα ζεσταίνουμε με 2 κ.σ. λευκό κρασί σε ένα μικρό τηγάνι για 2 λεπτά.