Υλικά για 4 άτομα
- 6 αυγά
- 500 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κουκουνάρια
- 4-5 φέτες προσούτο
- αλάτι
Για τη σος
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αυγά για 6-7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό. Θέλουμε να στερεοποιηθεί λίγο ο κρόκος αλλά να μη γίνουν εντελώς σφιχτά.
- Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
- Το στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει με λίγο αλάτι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε, σε μέτρια φωτιά, τα κουκουνάρια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά κομμένα στα δύο, τα κουκουνάρια και το προσούτο.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Tip
Αντί για προσούτο ιταλικό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελληνικό του Καρπενησίου, που είναι ακόμη πιο νόστιμο, ή ένα ισπανικό χαμόν.