Υλικά για 4 άτομα

  • 6 αυγά
  • 500 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κουκουνάρια
  • 4-5 φέτες προσούτο
  • αλάτι

Για τη σος

  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα αυγά για 6-7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό. Θέλουμε να στερεοποιηθεί λίγο ο κρόκος αλλά να μη γίνουν εντελώς σφιχτά.
  2. Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
  3. Το στραγγίζουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει με λίγο αλάτι.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε, σε μέτρια φωτιά, τα κουκουνάρια.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά κομμένα στα δύο, τα κουκουνάρια και το προσούτο.
  7. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Tip

Αντί για προσούτο ιταλικό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελληνικό του Καρπενησίου, που είναι ακόμη πιο νόστιμο, ή ένα ισπανικό χαμόν.