Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. ψητό αρνάκι από την προηγούμενη, ξεψαχνισμένο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 μελιτζάνες μεγάλες, σε φέτες
  • έ.π. ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανού, τα φυλλαράκια

Για τη σος

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αλείφουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε, τις στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 30 λεπτά. Στη μέση της διαδικασίας γυρίζουμε τα λαχανικά να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
  4. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά της σος.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το αρνάκι και το μαϊντανό με ολόκληρα τα φυλλαράκια του.
  6. Περιχύνουμε με τη σος.

Tips

  • Αντί για αρνάκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βραστό μοσχάρι που περίσσεψε από μια σούπα ή ψητό κοτόπουλο στο φούρνο.
  • Στα λαχανικά αυτοσχεδιάζουμε: Αν θέλουμε, προσθέτουμε κολοκυθάκι, αλλά και βρασμένα φασολάκια.