Υλικά για 4 άτομα

  • 10 γαρίδες, βρασμένες, χωρίς το κέλυφος
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. εστραγκόν ξερό
  • 200 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 5-6 κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα
  • 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε ροδέλες

Για τη σος

  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί, μαζί με το θυμάρι και το εστραγκόν, και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το σολομό. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το σολομό να ποσαριστεί μέχρι να ψηθεί.
  2. Στραγγίζουμε το σολομό από τη σάλτσα του και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε καλά τα υλικά της σος μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τις γαρίδες, το σολομό, κομμένο σε μπουκιές, τον άνηθο, το μαϊντανό και το αβοκάντο.
  5. Περιχύνουμε με τη σος.

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού ή να προσθέσουμε καλαμαράκια σε ροδέλες που θα ποσάρουμε όπως το ψάρι.
  • Αν δεν μας αρέσει η ρόκα, την αντικαθιστούμε με χοντροκομμένο ελληνικό μαρούλι.