Υλικά για 2 άτομα

  • 1 κονσέρβα τόνο, σε νερό
  • 1 φλ. ρύζι καστανό, βρασμένο
  • 1 αυγό, σφιχτό, σε ροδέλες
  • 1 καρότο μικρό, τριμμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κάσιους
  • 1/2 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1/2 φλ. κουκουνάρια
  • 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σος

  • 3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζουμε καλά τον τόνο.
  2. Ανακατεύουμε το ρύζι μαζί με όλα τα υπόλοιπα Υλικά.
  3. Χτυπάμε καλά στο σέικερ ή στο multi όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε το ρύζι.

Tips

  • Αν προτιμάμε τον τόνο σε λάδι, φροντίζουμε να μειώσουμε το ελαιόλαδο στη σος.
  • Οι ξηροί καρποί θα αποκτήσουν ακόμη καλύτερη γεύση αν τους καβουρδίσουμε προηγουμένως όλους μαζί, σκέτους χωρίς λιπαρή ουσία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα αιθέρια έλαιά τους.