Υλικά για 4 άτομα
- 150 γρ. φακές
- 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, με τα τρυφερά κοτσάνια, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες σφιχτές, σε κυβάκια, χωρίς σπόρια
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. τυρί φέτα, σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε βαθιά σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από τη φέτα, και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθεί.
Tips
- Στο νερό που βράζουν οι φακές ρίξτε 1 φύλλο δάφνης και 1 κρεμμύδι, τα οποία θα πετάξετε μόλις τις σουρώσετε.
- Προσθέστε 2 βραστά αυγά, κομμένα σε φέτες, για να έχετε ένα πλήρες γεύμα.
- Αντί για φέτα, εμπλουτίστε τη σαλάτα με τόνο σε κονσέρβα, για ένα πλήρες, ελαφρύ γεύμα.