Υλικά για 4 άτομα

  • 150 γρ. φακές
  • 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, με τα τρυφερά κοτσάνια, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες σφιχτές, σε κυβάκια, χωρίς σπόρια
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί φέτα, σε κυβάκια

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε βαθιά σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από τη φέτα, και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθεί.

Tips

  • Στο νερό που βράζουν οι φακές ρίξτε 1 φύλλο δάφνης και 1 κρεμμύδι, τα οποία θα πετάξετε μόλις τις σουρώσετε.
  • Προσθέστε 2 βραστά αυγά, κομμένα σε φέτες, για να έχετε ένα πλήρες γεύμα.
  • Αντί για φέτα, εμπλουτίστε τη σαλάτα με τόνο σε κονσέρβα, για ένα πλήρες, ελαφρύ γεύμα.