Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. φακές, ψιλές, βρασμένες
- 2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
- 1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη
- 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμυδάκι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 10-12 ελίτσες πράσινες, τσακιστές
Για τη βινεγκρέτ
- χυμό και ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε βάζο που κλείνει καλά, χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Tips
- Ένα αλίπαστο, όπως οι αντζούγιες, η λακέρδα ή ο λυκουρίνος, ταιριάζουν πολύ με τη σαλάτα αυτή.
- Αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητό ψάρι ή καλαμαράκια και σουπιές.
- Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.