Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. φακές, ψιλές, βρασμένες
  • 2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη
  • 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • 10-12 ελίτσες πράσινες, τσακιστές

Για τη βινεγκρέτ

  • χυμό και ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε βάζο που κλείνει καλά, χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ να ομογενοποιηθούν.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Tips

  • Ένα αλίπαστο, όπως οι αντζούγιες, η λακέρδα ή ο λυκουρίνος, ταιριάζουν πολύ με τη σαλάτα αυτή.
  • Αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητό ψάρι ή καλαμαράκια και σουπιές.
  • Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.