Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. ροβίτσα (πράσινα μικρά φασόλια)
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ολόκληρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες μέτριες, σφιχτές, σε κυβάκια ή 10 ντοματίνια
- 2 κ.σ. μαϊντανό ή μυρώνια στην εποχή τους, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψητή και κομμένη σε κυβάκια
Για τη βινεγκρέτ
- 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
- αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τη ροβίτσα για 5-6 ώρες, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.
- Τη στραγγίζουμε και τη βράζουμε σε άφθονο νερό, μαζί με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 40 λεπτά. Πρέπει να «κρατάει» λίγο και να μη λιώσει.
- Τη στραγγίζουμε και πετάμε το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι.
- Σε μια βαθιά σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και αλατίζουμε.
- Βινεγκρέτ: Χτυπάμε τα υλικά σε βάζο που κλείνει καλά ώστε να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.