Το χούμους θεωρείται, όχι άδικα, ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά ορεκτικά – αλείμματα – συνοδευτικά- ντιπ. Πρόκειται για έναν θρεπτικό θησαυρό, που θα εκτιμήσουν όλοι στην οικογένεια. Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 φλιτζάνια ρεβίθια (βρασμένα) 2-3 λεμόνια (χυμός) 2 σκελίδες σκόρδο 4-5 κουταλιές της σούπας ταχίνι 1/2 φλιτζάνι (ή λιγότερο) νερό λίγο λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα (προαιρετικά)      μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό, όπου προσθέτουμε μία κουταλιά χοντρό αλάτι. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν για μια περίπου ώρα, σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ξαφρίζοντας συχνά. Όταν μαλακώνουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. 2. Βάζουμε τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, πιπέρι και αλάτι στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο και όσο ζωμό χρειαστεί μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες και λείο ντιπ.   3. Σερβίρουμε το χούμους πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε (προαιρετικά) με φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες.