Αν στα διαστήματα μεταξύ πρωινού μεσημεριανού και βραδινού έχετε την τάση να πεινάτε μπορείτε να βρείτε έξυπνους τρόπους να «τσιμπάτε» κάτι γευστικό και μη παχυντικό. Το κατάλληλο σνακ είναι οι μπάρες δημητριακών και μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας. Όχι μόνο είναι ένα σνακ συνοδευτικό με τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά μία απολαυστική και υγιεινή συνήθεια που θα σας κρατήσει χορτάτους αρκετές ώρες. Υλικά: ελαιόλαδο, 75γρ. φιστίκια με κέλυφος 100γρ. ανάμεικτους σπόρους 250γρ. βρώμη 8 χουρμάδες 100γρ.  αποξηραμένα βερίκοκα 50γρ. μαύρης σοκολάτας 100ml σιρόπι σφενδάμου 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου

Εκτέλεση: 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C 2. Ψιλοκόψτε τα φιστίκια και στη συνέχεια διασκορπίστε πάνω από το φύλλο ψησίματος το μίγμα με τους σπόρους και τη βρώμη και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει χρυσό και φρυγανιστεί, γυρίζοντας περιστασιακά. 3. Παράλληλα, λιώστε και ανακατέψτε τους χουρμάδες με τα βερίκοκα και τη σοκολάτα. 4. Τοποθετήστε το σιρόπι σφενδάμου, το βούτυρο αμυγδάλου, τους χουρμάδες και τα 150ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ψεκάστε απαλά για 10 λεπτά, και πιέστε τους χουρμάδες με το πίσω μέρος του κουταλιού σας, μέχρι να έχετε μία κολλώδη σάλτσα. 5. Βάζετε τη βρώμη, τους σπόρους και τα φιστίκια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα βερίκοκα και ρίχνετε το μίγμα σιροπιού σφενδάμου. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στην κολλώδη σάλτσα πριν «διπλώσετε» απαλά μέσα τη σκοτεινή σοκολάτα. 6. Γεμίστε το μείγμα μέσα στο ταψί, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσετε τα υλικά σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. 7. Ψήνετε για 15 έως 20 λεπτά, ή μέχρι να χρυσαφίσουν, στη συνέχεια κόψτε σε μερίδες.