Υλικά για 24 μπουρεκάκια

  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 3 αχλάδια, κομμένα στα 8
  • 12 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, κομμένες στη μέση
  • 350 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, κομμένη σε 24 μπαστουνάκια
  • 2 κ.γ. μαυροκούκι
  • έ.π. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 10 εκ. Αλείφουμε καθεμία με ελαιόλαδο και βάζουμε από μία φέτα αχλάδι και από ένα κομματάκι τυρί που έχουμε τυλίξει με μισή φέτα προσούτο.
  2. Τυλίγουμε σε μικρά μπουρεκάκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
  3. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Tip

Μπορούμε να φτιάξουμε τα μπουρεκάκια με φύλλο σφολιάτας. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν τα τυλίξουμε πρέπει να τα βάλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού τα ψήσουμε.