συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Πατέ κοτόπουλου με μαρμελάδα σύκου

03/12/2012
προετοιμασία: 25ʹ ψήσιμο: 20ʹ
Πατέ κοτόπουλου με μαρμελάδα σύκου

Υλικά για 10 άτομα

  • 1 κιλό κιμά, από κοτόπουλο
  • 2 κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 κρεμμύδια, ξερά, τριμμένα
  • 1/2 κ.σ. δενδρολίβανο, ξερό, τριμμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ξερό, τριμμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. σπόρους ροδιού (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 20 φέτες μπέικον
  • 4 κ.σ. βούτυρο

Για το ντρέσινγκ

  • 200 γρ. σύκα, ξερά
  • 100 ml μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τους σπόρους του ροδιού, και αναμειγνύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στρώνουμε τις μισές φέτες του μπέικον, η μία να καλύπτει την αρχή της άλλης, σε μία λαδόκολλα και απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα του κιμά. Ρίχνουμε τους μισούς σπόρους ροδιού (προαιρετικά) και ρολάρουμε τον κιμά με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, φτιάχνοντας ένα δεύτερο ρολό, σε άλλη λαδόκολλα.
  3. Αλείφουμε με το βούτυρο, τυλίγουμε καλά κάθε ρολό με τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ τσιγαρίζοντας σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με μία κουταλιά ελαιόλαδο, για 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα σύκα, τα φέρνουμε μία βόλτα με την κουτάλα και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το μπαλσάμικο. Βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά και πολτοποιούμε στο multi.
  6. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες το πατέ κοτόπουλου και βάζοντας από πάνω 1 κ.σ. από το ντρέσινγκ του σύκου.

Tips

  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε στον κιμά κοτόπουλου 1 κ.σ. μουστάρδας και 1 κ.σ. γιαούρτι.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρόδι με ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα.

Σχετικά Άρθρα

Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Υλικά για 4 μερίδες 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια2 σκελίδες σκόρδο1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο1 κ.γ. κανέλα1 κ.γ. μαύρο πιπέρι2 κ.γ. αλάτι1/2 ...
Εύκολες και γρήγορες κοτομπουκιές
Το μυστικό κρύβεται στο πανάρισμα με κορν φλέικς!Υλικά:4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου2 φλιτζάνια κορν φλέικς2 αυγά½ φλιτζάνι αλεύριμουστάρδα...
Ψητό κοτόπουλο με παρμεζάνα και πάπρικα
Υλικά για 4 μερίδες4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, σε κομμάτια1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα2 κ.γ. πάπρικα1/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κ...
Τηγανητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και σκόρδο
Υλικά για 4 μερίδες8 μπουτάκια κοτόπουλο1 κ.σ. αλεύρι1 σκόρδο2 κ.σ. ελαιόλαδο3 κοτσάνια δεντρολίβανο300 ml λευκό ξηρό κρασίΑλατοπίπεροΕκτέλε...
Στήθος κοτόπουλο με επικάλυψη τυριού και μπέικον
Υλικά για 6 μερίδες6 φέτες μπέικον6 μικρά στήθη κοτόπουλου ή 3 μεγάλα1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλαΑλάτι & πιπέριΕκτέλεση1. Μαγειρέψτε...
Κοτόπουλο και κολοκυθάκια στο τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος μαγειρέματος: 15΄Υλικά για 2 άτομα200-300 γρ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό, ψιλοκομμένο3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο1 κ...