Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό ανάλατη μυζήθρα
- 1 φλ. φέτα
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη φέτα μαζί με τη μυζήθρα, πιέζοντας με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Τη σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αλευρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά.
- Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τip
Συνοδεύουν ως μεζές το ούζο ή το τσίπουρο, αλλά μπαίνουν και σε μια ντοματοσαλάτα ή μια πράσινη σαλάτα.