Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό ανάλατη μυζήθρα
  • 1 φλ. φέτα
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη φέτα μαζί με τη μυζήθρα, πιέζοντας με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Τη σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αλευρώνουμε.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά.
  6. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τip

Συνοδεύουν ως μεζές το ούζο ή το τσίπουρο, αλλά μπαίνουν και σε μια ντοματοσαλάτα ή μια πράσινη σαλάτα.