Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο με λίγο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το μουλιάζουμε στο γάλα.
  2. Το στύβουμε και το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη, ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο, πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  4. Μόλις ροδίσουν, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Tips

  • Ενας ωραίος τρόπος για να εκμεταλλευτούμε το ψωμί που μας περίσσεψε – ακόμη και με διαφορετικά είδη ψωμί.
  • Αν αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με φέτα και λίγο δυόσμο, το αποτέλεσμα θα έχει κάτι από τυροπιτάκι.