Υλικά για 4 άτομα
- 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έ.π. ελαιόλαδο με λίγο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το μουλιάζουμε στο γάλα.
- Το στύβουμε και το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη, ομοιόμορφη ζύμη.
- Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο, πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσουν, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Tips
- Ενας ωραίος τρόπος για να εκμεταλλευτούμε το ψωμί που μας περίσσεψε – ακόμη και με διαφορετικά είδη ψωμί.
- Αν αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με φέτα και λίγο δυόσμο, το αποτέλεσμα θα έχει κάτι από τυροπιτάκι.