Υλικά για 6 άτομα

  • 20 φρέσκες γαρίδες, μέτριες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα και χυμό από δύο λάιμ (μοσχολέμονα), ακέρωτα
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 μικρά καλαμάκια για σουβλάκια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τις γαρίδες και βγάζουμε το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρά και το κεφάλι.
  2. Κάνουμε μια κάθετη, ρηχή τομή στη ράχη κάθε γαρίδας και αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι.
  3. Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα αναμειγνύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
  4. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε όπως είναι ζεστές στη μαρινάδα. Τις αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.
  5. Περνάμε από δύο γαρίδες σε κάθε σουβλάκι και σερβίρουμε.

Tips

  • Εναλλακτικά, δεν βράζουμε τις γαρίδες αλλά τις μαρινάρουμε πρώτα και, αφού τις περάσουμε στα σουβλάκια, τις βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά.
  • Για πιο δυνατή γεύση, βάζουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα από την προηγούμενη ημέρα.
  • Στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στα ντελικατέσεν μπορούμε να βρούμε μουστάρδα με μέλι. Αν την επιλέξουμε, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε μέλι στη μαρινάδα.