Υλικά για 6 άτομα

  • 20 μύδια, μεγάλα
  • 20ml λευκό ξηρό κρασί

Για τη γέμιση

  • 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα μύδια, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα.
  2. Καθαρίζουμε τα μύδια τραβώντας τα μουστάκια με μια δυνατή και κοφτή κίνηση. Με μια σκληρή βούρτσα αφαιρούμε τα ασβεστώματα από το κέλυφος.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  4. Ρίχνουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας το κρασί και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να αχνιστούν. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  5. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα ανοιχτά μύδια και βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο καθένα.
  6. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στην επάνω σχάρα, κοντά στις αντιστάσεις, και γκραντινάρουμε για 3 λεπτά στο γκριλ.
  7. Σερβίρουμε με μισές φέτες λεμονιού.

Tip

Αν δεν βρούμε φρέσκα μύδια στην αγορά, τα αντικαθιστούμε με κατεψυγμένα. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να τα πλύνουμε και τα αχνίσουμε. Απλώς βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 180°C.