Υλικά για 10 σουβλάκια

  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 κυβάκια χαλούμι, μεγέθους 2 x 2 εκ., περίπου 250-300 γρ.
  • 10 καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένο
  • ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ (μοσχολέμονο), ακέρωτο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σάλτσα.
  3. Περνάμε σε κάθε καλαμάκι εναλλάξ μισό ντοματίνι και ένα κομματάκι τυρί. Κάθε σουβλάκι πρέπει να έχει τρία μισά ντοματίνια και δύο κομματάκια τυριού.
  4. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C, στην επάνω σχάρα, για 10 λεπτά.

Tip

Για να περάσουμε τα κομματάκια του τυριού στα καλαμάκια με ευκολία, χωρίς να διαλυθεί το τυρί, πρέπει να το περνάμε στριφογυρίζοντάς το πάνω στο καλαμάκι.